Gentofte Bibliotekerne.

Gentofte Hovedbibliotek.

Dyssegård Bibliotek.

Gentoftegade Bibliotek.

Jægersborg Bibliotek.

Ordrup Bibliotek.

Vangede Bibliotek.

Yderligere oplysninger omkring åbningstider, arrangementer mm. kan ses her: https://genbib.dk/

Charlottenlund Slot

Charlottenlund Slot er et slot i Charlottenlund Slotspark. Slottet er opkaldt efter Prinsesse Charlotte Amalie, der lod det oprindelige slot opføre ved arkitekten Johan Cornelius Krieger. Det blev i starten af 1880'erne ombygget og udvidet af arkitekten Ferdinand Meldahl for Kong Frederik 8. Charlottenlund Slot anvendtes gennem tiden som sommeresidens for forskellige medlemmer af kongefamilien. Kong Christian 10. af Danmark og Kong Haakon 7. af Norge er født på slottet. Det husede fra 1936 til 2017 Dansk biologisk Station, Danmarks Fiskeri- og Havundersøgelser og DTU Aqua. I dag anvendes bygningen som kontorhotel og konference- og eventcenter.

Ordrupgaard.

Ordrupgaard er museum for fransk impressionisme og dansk guldalder med en eksklusiv samling af malerier af kunstnere som Monet, Gauguin og Hammershøi. Med en tilbygning af stjernearkitekt Zaha Hadid i 2005 og Finn Juhls hus i 2008 har museet fået en stærk arkitektonisk profil. Museet har skiftende særudstillinger og kunst under åben himmel i Kunstpark Ordrupgaard. Åbningstider, entre mm: https://ordrupgaard.dk/

Gentofte Jazzklub.

En af de første foreninger som blev stiftet i forbindelse med start af Byens HUs, var gentofte Jazzklub. Klubben afholder koncerter, medlemsarrangementer og ikke mindst har man fokus på børnene. Man kan følge med i deres program her: https://gentoftejazzklub.com/det-naeste-arrangement/

Bakken.

Dyrehavsbakken er verdens ældste eksisterende forlystelsespark. Den ligger i Dyrehaven ved Klampenborg ca. 10 km nord for København. Der er 32 kørende forlystelser og en friluftsscene med bl.a. musikalsk underholdning. Bakken er hjemsted for Cirkusrevyen, der begyndte i 1935. Området sorterer under Jægersborg Statsskovdistrikt og er underlagt Dyrehavens fredning, hvilket sætter rammerne for varigheden af sæsonen, og hvor højt der må bygges. Der er altid gratis adgang, ligesom der ofte er gratis koncerter på den store frilufts scene.

Bernstorffsparken

Bernstorff Slotshave eller Bernstorffsparken, som den ofte kaldes i dag, blev anlagt i slutningen af 1760’erne i fransk rokokostil – en havestil som netop var kommet til Danmark på det tidspunkt.

Bernstorff-familien var meget optagede af havedyrkning og indførte eksotiske frugter og træsorter, der aldrig før havde været plantet i Danmark på daværende tidspunkt. Da Christian 9. overtog haven i 1854 var en stor del af de eksotiske vækster gået tabt.

Den første kongelige haveinspektør Rudolph Rothe besluttede derfor, at haven skulle bevares som et stykke sjællandsk natur med store græsklædte sletter omgivet af dansk skov. Og netop sådan fremtræder Bernstorff Slotshave i dag.

Forstbotanisk Have Charlottenlund

Oprettelsen af arboretet i Hørsholm medførte desværre at KVL/universitetet efterhånden mistede interessen for Forstbotanisk Have i Charlottenlund, der blev intet gjort for at vedligeholde den, den fik lov til at forfalde, og blev i 2008 overdraget til Naturstyrelsen, der administrerer den i dag.
Haven var stærkt misligholdt, og der fulgte ingen penge med til en genopretning. Noget tyder på at man besluttede sig for at lade Forstbotanisk Have glide "tilbage til naturen". Forfaldet tog til, stierne nærmest forsvandt, de forskellige træbygninger var ved at falde sammen, og det blev næsten farligt at bevæge sig rundt i haven.

Men man gjorde regning uden vært, brugerne af haven, for dem var der faktisk mange flere af, end man regnede med, henvendte sig til offentligheden bl.a. via læserbreve, og der blev oprettet en facebook gruppe ved navn Forstbotanisk Haves Venner, der puffede kærligt, men vedholdende, til Naturstyrelsen.

Gentofte Sportspark

Gentofte Sportspark har åbent 345 dage om året, dækker mere end 200.000 m2 - heraf ca. 15.000 m2 under tag - og har mere end 700 brugere/sportsudøvere. Vi låner og lejer baner, arealer og lokaler ud, der kan benyttes til mange forskellige arrangementer og mødeaktiviteter.

Baner, anlæg, ishaller, omklædningsrum, lokaler og klubrum/klubhuse anvendes fortrinsvis af idrætsforeningerne og klubber i Gentofte Kommune. Udover de hjemmehørende klubbers faste tider på baner og i lokaler, kan andre leje/låne baner og lokaler ved at kontakte Sportsparkens kontor på mail sportspark@gentofte.dk

Kontoret:

Åbent mandag - fredag kl. 8 - 15.
Telefon 39 65 41 42

Kildeskovshallen.

KIldeskovshallen blev bygget over flere omgange, med start i 1966. Arkitekterne bag den oprindelige hal, var Karen og Ebbe Clemmensen samt landskabsarkitekt Agnete Muusfeldt. Hallen indeholder udover 3 bassiner, et boldafsnit hvor bl.a. SISU spiller deres Basketball kampe.  Ligeledes har håndbold og Volleyball til huse i Kildeskovshallen. Der er følgende priser for pensionister: Adgangsbillet 26 kr

10-turskort* 201 kr.

Månedskort 206 kr.

Årskort  2060 kr.

10 x adgangsbilletter 206 kr.

Øregaard Museum

Øregaard Museum blev tegnet af den franske arkitekt Joseph-Jacques Rameé (1764-1842), som var født i Charlemont i Ardennerne på grænsen til Belgien. I 1780 rejste han til Paris, hvor han kom i lære hos en af tidens førende arkitekter F.J. Belanger (1744-1818). Ramée lod sig også påvirke af tre andre store arkitekter i samtiden, Brogniart, Ledoux og Boullée, som alle repræsenterede den såkaldt franske revolutionsarkitektur. Øregaard Museum råder over en af Danmarks store kunstsamlinger af topografisk karakter. Værkerne spænder over perioden 1750-1950 og skildrer motiver fra København og egnen umiddelbart nord for hovedstaden. Både ukendte, men også kendte, danske kunstnere som Jens Juel, C.W. Eckersberg, J.Th. Lundbye, Paul Fischer og Olaf Rude er repræsenteret i samlingen.

Klampenborg Galopbane

Klampenborg Galopbane er Nordens smukkeste galopbane og omdrejningspunkt for et væld af oplevelser for hele familien. Hvert år bliver der afholdt 20 løbsdage med højdepunkter som Derby og Damernes Dag.

Udover actionfyldte væddeløb er der på samtlige løbsdage legeplads, hoppeborg og ponyridning til børnene.

Et par gange om årets bydes der på livemusik med større danske navne på scenen


Charlottenlund Travbane.

Siden 1891 har der været afholdt travløb på Charlottenlund Travbane. Travbanen er den ældste i norden. I dag afholdes stadig løb på banen sammen med mange andre aktiviteter.

Banen er vært for den største begivenhed for travsport, Årets Derby for de 4 årige travheste. Derbyet afholdes slutningen af August hvert år.

Bellevue Teatret.

Bellevue Teatret blev bygget i 1936, som et sommerteater. Det var Arne Jacobsen som tegnede teatret der ydermere blev fredet i 1988. Frem til 1980 blev teatret brugt som biograf, og da man i 1989 nedlagde biosalen endeligt, blev der plads til ca. 740 gæster. Repertoiret har de senere år været præget af moderne opsætninger med musikalsk indhold, særligt musicals, samt nyere dansk dramatik og satireshows med eksempelvis Rytteriet.

Experimentarium.

Experimentarium er hele Danmarks science center. Vi har været tankevækkende siden 1991 og udforsket verden gennem naturvidenskab og teknologi sammen med millioner af nysgerrige børn og voksne. Experimentarium ligger Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup. I øjeblikket lukket grundet COVID-19 restriktioner. https://www.experimentarium.dk/

Garderhøjfortet.

Fortet åbnede for offentligheden i september 2013 og giver med sine interaktive udstillinger, lavet af Experimentarium mulighed for at opleve fortets historie med alle sanser. Prøv at affyre fortets lille kanon, send morsebeskeder til din ven og træn i gymnastiksalen ligesom soldaterne gjorde det. Der arrangeres dagligt rundvisninger i fortets pansertårn hvor man kan se de nyrenoverede 15 centimeter kanoner.

Byens Hus.

Borgerne i Gentofte Kommune har fået et nyt hus. Et sted, hvor frivillighedskulturen i Gentofte kan udvikle sig i strukturerede rammer, og hvor fællesskaber, læring og formidling er i fokus. Byens Hus, kalder vi det. Kontakt Byens Hus:
Lærke Harbo: lhhn@gentofte.dk / 23 45 82 48 
Teknisk servicemedarbejder (nøgler, teknik og adgangsforhold) Byens Hus
Anders Nyholt: anyh@gentofte.dk / 23376372 
Booking af lokaler i Byens Hus
Lena Kjelfred: foreningsportalen@gentofte.dk 
For booking af sportshallen
kildeskovshallen@gentofte.dk
Ung i Byens Hus: ungibyenshus@gentofte.dk

Frivilligcenter Gentofte: kontor@frivilligcentergentofte.dk / 39 40 46 48 
Headspace: 25 97 00 77

Share by: